• Titulní stránka
  • Blog
  • JAK DLOUHODOBĚ UDRŽET POLYKARBONÁTOVÉ KOMOROVÉ DESKY NA VAŠEM PŘÍSTŘEŠKU ČISTÉ A ČIRÉ?

JAK DLOUHODOBĚ UDRŽET POLYKARBONÁTOVÉ KOMOROVÉ DESKY NA VAŠEM PŘÍSTŘEŠKU ČISTÉ A ČIRÉ?


Montážní pásky - ochrana proti prachu, nečistotám a hmyzu

Máte rádi chvíle strávené ve společnosti své rodiny či přátel?

Kdo by neměl?                                                                                                      

Užívat si takové okamžiky na Vaší terase napříč ne vždy ideálnímu počasí je v podstatě k NEZAPLACENÍ.

Mít balkon, terasu, altánek, či zimní zahradu se stěnami nebo střechou z čirého materiálu, který Vás chrání před nepříznivým počasím a prodlouží Vám sezónu i při méně příznivých podmínkách, je prostě skvělá věc. Tomu se říká, užívat si úžasné chvíle a relaxovat.

Polykarbonát jednoznačně takovým materiálem je. Kvalita různých typů polykarbonátů se však velmi liší a má obrovský význam na životnost Vaší stavby. My doporučujeme jedině nejvyšší úroveň v podobě značek Lexan™Carboplak® nebo Macrolux®.

Na životnost a kvalitu každé stavby má však ve velké míře vliv i kvalita samotné realizace, dodržování pravidel montážního postupu a použití potřebného montážního příslušenství, jakým jsou například pryžové těsnění, přítlačné či ukončovací profily, ale v obrovské míře mají hlavní vliv na životnost, vzhled, estetiku a čirost MONTÁŽNÍ PÁSKY.

SMYSL POUŽITÍ:

Montážní pásky AntiDUSTtape® v sériích: G3600 - AD3500 a MaxBreather se používají na uzavření komůrek polykarbonátových komůrkových desek Lexan™, Thermoclear™, Carboplak®, Macrolux®. Slouží jako ochrana, resp. bariéra proti vniknutí nečistot, prachu, hmyzu do prostoru desky a současně odvádí nadměrnou vlhkost z prostoru desky. Pásky se lepí na horní a spodní okraje komorové polykarbonátové desky, kde ústí otvory komůrek. Po nalepení se polykarbonátové desky Lexan™, Carboplak®, Macrolux® spolu s páskou musí uzavřít ukončovacím profilem, který chrání pásku před poškozením a přímým působením povětrnostních vlivů. Pro co nejlepší utěsnění spoje mezi deskou a profilem je vhodné použít silikonový tmel.

Touto aplikací dosáhnete maximálního prodloužení životnosti a čirého vzhledu polykarbonátových desek Vašeho projektu.

Ať už je jím: pergola, terasa, altánek, zastřešení, zimní zahrada, balkon...

PROČ POUŽÍVAT MONTÁŽNÍ PÁSKY AntiDUSTtape® G3600, AD3500 a MaxBreather:

Kondenzace

Vrchní textilie netkané textilie byla speciálně upravena pro zabezpečení pozvolného odtoku vody ven z komůrek desky. Tímto způsobem je zabezpečená maximální drenáž.

Přilnavost

Pásky jsou potažené silným a odolným lepidlem, s odolností vůči vnějším vlivům. Jednoduše se používají a jsou spolehlivé. Navrženy pro použití s polykarbonátem.

Prach, řasy a houby

Filtr poskytuje dokonalou ochranu vůči špíně a nečistotám, a to i pokud jde o ty nejmenší částečky. Houby, řasy a hmyz nemají žádnou šanci.

Smršťování a rozpínání

Všechny polykarbonátové komůrkové desky na základě svých materiálových vlastností vlivem teploty mění svůj rozměr. Všechny pásky AntiDUST® byly vyvinuté tak, aby přizpůsobovaly svůj rozměr polykarbonátové desce. Již nedochází k přetržení pásky.

Ventilace

Příliš mnoho anebo příliš málo odvětrávání. Ani jedno není dobré pro životnost desky. Náš systém zajišťuje přiměřenou úroveň odvětrávání.

Čistota a antibakteriálnost

Naše vysoce kvalitní netkané textilie se speciální povrchovou úpravou udržují částice > 25 μm mimo polykarbonátové desky a jsou antibakteriální. Perfektní ochrana.

CHARAKTERISTIKA PÁSKY:

Montážní pásky AntiDUSTtape® jsou vyrobené z velmi odolného fleece materiálu s plastovou povrchovou úpravou na jedné straně a potaženy vrstvou trvanlivého lepidla na straně druhé.
Použité akrylové lepidlo má vynikající lepivý účinek na PC desky Lexan™, Carboplak®, Macrolux®a to při nízkých i vysokých teplotách. Lepící vrstvu pásky chrání papír.
Před použitím musí být papírová vrstva odstraněna. Rozptyl pracovní teploty pásek je v rozmezí ( -30 °C do +80 °C ), přičemž efekt teplotních změn se na páskách prakticky neprojeví. 
Mají vynikající odolnost proti vzdušné vlhkosti. Dobře se přizpůsobují nerovnostem a nepravidelným povrchům desky. Výrobce montážních pásek poskytuje 10 let záruku na správnou funkci pásek AntiDUSTtape® při dodržování pokynů a podmínek pro jejich aplikaci.

POUŽÍT, ČI NEPOUŽÍT MONTÁŽNÍ PÁSKU? BUDE DOSTAČOVAT I PÁSKA NIŽŠÍ KVALITY?
NABÍDKA SORTIMENTU:

TYP G 3600
TYP Ad 3500
TYP Maxbreather
G3600 MONTÁŽNÍ PÁSKA:

Typ G3600 je páska, která nemá filtr na odvádění kondenzátu. Tyto pásky se používají ve vyrovnaných klimatických podmínkách (interiér/interiér nebo exteriér/exteriér).
Ve velmi znečištěných, resp. prašných prostředích se spodinami uhlovodíkových paliv dokáží zastavit prakticky všechny nečistoty. V použití interiér/exteriér se však může v komůrkách vyskytovat kondenzát vodních par.

VLASTNOSTI

SORTIMENT G3600 

Síla nosiče pásky přibližně 120 μm Šířka
pásky 
Typ pásky Doporučené pro sílu PC desky
Celková síla

přibližně 150 μm

25 mm G3625 4,5 / 6 / 8 mm

Hmotnost

115g/m² 38 mm G3638 10 / 16 mm
Pevnost v tahu 40 (N/15mm) 43 mm G3643 16 / 20 mm
Prodloužení při roztržení (%) >13 50 mm G3650 25 mm
Prostup odpařované vlhkosti 0.1 (g/m²-24h.) 60 mm G3660 32 / 35 mm
Ochranná papírová vrstva 90g/m² bílá silikonová povrchová úprava 75 mm G3675

40 / 45 / 50 mm

Teplotní pásmo použití -30°C to +80°C 90 mm G3690

55 / 50 mm

Min. teplota při aplikaci +10°C PÁSKA JE URČENA K APLIKACI NA HORNÍ OKRAJ DESKY
AD3500 MONTÁŽNÍ PÁSKA:

Typ AD3500 je páska vybavená speciálními filtry. Tyto filtry umožňují bezproblémový odvod kondenzované vody ven z prostoru desky (minimální sklon 5°). Póry filtru jsou dostatečně jemné, aby zastavily nečistoty už od 25μm, menší nečistoty mohou filtrem proniknout.Pásky typu AntiDUSTtape® AD35xx jsou určeny do prostředí s rozdílnými klimatickými podmínkami (interiér/exteriér). Dále jsou vhodné na uzavírání komůrek desek, jež jsou dlouhodobě umístěny ve vlhkém prostředí, jako jsou například skleníky, zastřešení bazénů a podobně.

DŮLEŽITÉ

Nedoporučuje se k použití ve velmi znečištěných oblastech, kde se nachází prachové částice <25 μm, např. výpary uhlíku, vznikající při řezání plamenem, svařováním, broušením nebo dieselovým motorem.

VLASTNOSTI

SORTIMENT AD3500

 Materiál je napuštěný   prostředkem, který ve zvýšené míře   odolává plísním a řasám

 Síla nosiče pásky

 přibližně 200 μm

 Šířka pásky

 Typ pásky

 Doporučené pro sílu PC desky

 Celková tloušťka

 přibližně 265 μm

 28 mm

 AD 3528

 4,5 / 6 / 8 mm

 Propustnost vody

 15ltr/m²/sec

 38 mm

 AD 3538

 10 / 16 mm

 Ochranná papírová vrstva

 90g/m² bílý   silikonový povlak

 42 mm

 AD 3542

 16 / 20 mm

 Teplotní pásmo použití

 -30°C to +80°C

 50 mm

 AD 3550

 25 mm

 Min. teplota při aplikaci

  +8°C

 60 mm

 AD 3560

 32 / 35 mm

 

 

 70 mm

 AD 3570

 40 / 45 / 50 mm

 

 

 90 mm

 AD 3590

 55 / 50 mm

 

 

PÁSKA JE URČENÁ PRO APLIKACI NA SPODNÍ OKRAJ DESKY

MaxBreather MONTÁŽNÍ PÁSKA:

MaxBreather je montážní prodyšná páska. Tento typ pásky je běžně používaný v montážních halách, kde produkt napomáhá efektivnímu odvzdušňování během výroby. Rovněž i při zasklívacích pracích, kde slouží k utěsnění okrajů komůrkových polykarbonátových desek a současně umožňuje odvod kondenzátu. Je vyrobena z pevného netkaného
polypropylenu. Je středně odolná proti stárnutí a potažená vysoce kvalitním kaučukovým lepidlem citlivým na tlak, jež je speciálně vyvinuto pro tuto pásku a tento typ použití. Lepící vrstva je nanesená na celém povrchu pásky ve vzoru, imitujícím perforaci, což umožňuje prodyšnost pásky. Tato patentovaná metoda vytvořila spolehlivé a současně prodyšné
těsnění. Lepící vrstva je testovaná a schválená pro použití ve styku s polykarbonátem.

VLASTNOSTI

 Antracitový nosič z netkaného polypropylenu se zvýšenou odolností proti stárnutí

 Celková síla

 0,55 mm

 Hmotnost

 115g/m²

 Pevnost v tahu

 70 (N/25mm)

 Prodloužení při   roztržení (%)

 >50

 Velikost pórů

 <50μm

 Propustnost vody

 10l/m2/min

 Propustnost vzduchu

 750l/m2/min

 Přilnavost

 20N/25mm 180°   nerez  ocel, (FTM 1)

Ochranná papírová vrstva

 80g/m² bílá silikonová   povrchová úprava

Střihová odolnost

 >100 hodin 1kg   25x25mm.

 ploché zasklení (FTM  8)

Teplotní pásmo použití

 -20°C to +80°C

Minimální teplota při aplikaci

 +8°C

SORTIMENT - MaxBreather

 Šířka
pásky

Pásky
s filtrem
Doporučené pro sílu desky
 28 mm  MB 28  4,5 / 6 / 8 mm
 38 mm  MB 38  10 / 16 mm
 45 mm  MB 45  16 / 20 mm
 50 mm  MB 50  25 mm
 60 mm  MB 60  32 / 40 mm
 PÁSKA JE URČENA K APLIKACI NA SPODNÍ I HORNÍ OKRAJ DESKY
JAK APLIKOVAT AntiDUSTtape® MONTÁŽNÍ PÁSKY

Před použitím montážní pásky AntiDUSTtape® odstraňte ochrannou fólii z polykarbonátové desky. Ujistěte se, že povrch desky je prost prachu, vlhkosti a mastnoty. Odřežte pásku na požadovanou délku (délka desky + 50 mm). Odstraňte ochrannou silikonovou papírovou vrstvu z pásky. Pásku nenatahujte, ale umístěte ji na povrch desky tak, aby překrytí bylo rovnoměrné a se stejným přesahem na každé straně (cca 8-10 mm). Jakmile je páska umístěna, postupně ji pevně přitlačujte tak, aby bylo zajištěno dobré spojení s deskou. Po nalepení se polykarbonátová deska Lexan™, Carboplak®, Macrolux® spolu s páskou uzavře ukončovacím profilem, který chrání pásku před poškozením a přímým působením povětrnostních vlivů. Pro co nejlepší utěsnění spoje mezi deskou a profilem je vhodné použít silikonový tmel.
silikonový tmel.


CO SE DEJĚ KDYŽ MONTÁŽNÍ PÁSKY AntiDUSTtape® NEPOUŽIJETE:


ŘEŠENÍM TRVANLIVOSTI VAŠÍ STAVBY S POUŽITÍM POLYKARBONÁTU JSOU MONTÁŽNÍ PÁSKY AntiDUSTtape®

Kontakt

č.p. 147, 763 15 Hrobice
Česká republika

+420 577 982 496
+420 605 204 780
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.